۱۳۹۳ تیر ۷, شنبه

مشاوره دعاوي حقوقي

مشاوره دعاوی حقوقی
با سلام و وقت بخیر خدمت شهروندان محترم شما می توانید با بیان سوالات حقوقی خود در کادر ذیل و درج ایمیل و شماره تماس ظرف مهلت 24 ساعت پاسخ خود را از طرف وکلای پایه یک و متخصص موسسه در ایمیل خود دریافت نمایید. و چنانچه تقاضای مشاوره حضوری را دارید می توانید با شماره مؤسسه  88501002-021  تماس حاصل فرمایید.

نمونه هایی از پرسش و پاسخ :
سوال : پرداخت سرقفلی چه زمانی ساقط می شود ؟
پاسخ :در مواردی که حکم تخلیه محل کسب و پیشه به لحاظ تغییر شغل باشد به استناد بند 7 ماده 14 قانون روابط موجر و مستاجر مصوب 1356 حق سرقفلی به مستاجر تعلق نمی گیرد.

 سوال: فرق دعوای خلع ید و تخلیه چیست ؟
جواب : چنانچه بین مالک و متصرف قراردادی در میان باشد ، مانند اجاره باید دعوای تخلیه مطرح شود . اما اگر قراردادی وجود نداشته باشد ، مالک می تواند با اثبات مالکیت خود ( ارائه سند مالکیت ) و اثبات این موضوع که تصرف بدون اذن او ایجاد شده است دعوای خلع ید را مطرح کند. 

سوال : حق شفعه چیست و چه زمانی از این حق می توان استفاده کرد؟
پاسخ : بر اساس ماده 808 قانون مدنی هرگاه مال غیرمنقول قابل تقسیمی بین دو شریک باشد و یکی از دو شریک حصه خود را به قصد بیع به شخص ثالثی منقل کند منتقل کند، شریک دیگر حق دارد قیمتی را که مشتری داده است به وی بدهد ومبیع (حصه فروخته شده ) را تملک کند ، این حق را حق شفعه می گویند. حق شفعه فقط در اموال غیرمنقول مشترک بین دو نفر قابل اعمال است. 

سوال : اعتبار استشهادیه محلی چقدر است ؟آیا قاضی می تواند فقط به استناد آن حکم صادر کند ؟
پاسخ : استشهادیه یکی از مدارک جنبی است که به اندازه دلیل عادی اعتبار دارد. قضات برای صدور رای غالباً به دنبال دلائل ، امارات و مستندات محکم تری هستندو غالباًاستشهادیه را به عنوان قرینه می پذیرند .و صدور رای بستگی به نظر دادگاه دارد چرا که دادگاه می تواند بنابر علم خود و اوضاع و احوال پرونده حکم صادر نماید.

سوال : آیا ظهرنویس چک و سفته هم محکوم به پرداخت خسارت تاخیر تأدیه می شود ؟
پاسخ : مطابق ماده 249 قانون تجارت این نوع خسارت متوجه ظهرنویس می شود.

سوال : در صورتیکه در معامله شرطی قرار داده شود بدین نحو که در صورت عدم پرداخت وجه چک (ثمن معامله) در موعد مقرر معامله باطل می شود ، آیا چنین شرطی صحیح است یا خیر ؟ و در صورت صحیح نبودن آیا شرط مزبور مبطل عقد می باشد یا خیر ؟
پاسخ : نظر به اینکه به موجب ماده 223 قانون مدنی ، معامله واقع شده محمول بر صحت است مگر اینکه فساد آن معلوم شود و شرط عدم پرداخت ثمن معامله شرط خیار فسخ بوده و از جمله شروط مبطل عقد نمی باشد ، بنابراین شرط مذکور صحیح است.

سوال : اگر حکم بر خلع ید از عرصه ملکی صادر شود ، ولیکن نسبت به اعیانی احداثی تصمیمی اتخاذ نگردد و حکم صادره قطعی گردد ، آیا حکم حکم خلع ید از عرصه با وجود اعیانی قابلیت اجرا دارد؟
پاسخ : با توجه به مواد قانونی اجرای حکم خلع ید بلا اشکال است ولیکن چنانچه صاحب اعیانی با اجازه صاحب عرصه اقدام به ایجاد بنا کرده باشد به مستفاد از ماده 504 قانون مدنی حق مطالبه اجرت المثل را خواهد داشت. 

سوال : در صورت انقضای مدت اجاره و عدم تخلیه ملک توسط مستاجر ، موجر چه راه حل های قانونی دارد؟
پاسخ : با توجه به ماده 494 قانون مدنی ، با انقضای مدت اجاره موجر می تواند ضمن طرح دعوای تخلیه ملک نسبت به شرایط مندرج در اجاره نامه نیز طرح دعوا کند .

سوال : چنانچه سفته فاقد تاریخ باشد شرایط اقدام قانونی چگونه است ؟
پاسخ : زمانیکه سفته فاقد تاریخ باشد عندالمطالبه تلقی شده و موعد مطالبه به ارده دارنده سفته است .

سوال : در املاکی که دارای سرقفلی است مسئولیت پرداخت مالیات چگونه است ؟
پاسخ : مالیات بر درآمد بر عهده مستاجر است و مالیات بر اجاره بر عهده موجر است مگر اینکه در قرارداد شرط خلاف نموده باشند.

سوال : اگر وصی نامه دارای امضای موصی(متوفی) نباشد و فقط به خط وی باشد از لحاظ قانونی چه اعتباری دارد ؟
پاسخ : بر اساس ماده 278 قانون امور حسبی ، وصیت نامه خود نوشت در صورتی دارای اعتبار است که به خط موصی (متوفی ) نوشته شده باشد و دارای تاریخ روز و ماه و سال به خط موصی بوده و به امضاء او رسیده باشد در غیر اینصورت فاقد اعتبار است. مگر اینکه صحت وصیت نامه از سوی دادگاه تنفیذ شود.


 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر